
Oricât de naturale și sănătoase ar fi ingredientele unui preparat, fără condimente nu ar avea același gust. Vă mai amintiți povestea „Sarea în bucate”, nu ?
Cimbru, mărar, pătrunjel, leuștean, oregano, rozmarin, piper ... și lista este lungă cât o zi de post.
Multe dintre ierburile aromatice frecvent folosite în bucătărie pot fi tot timpul anului disponibile în propria gospodărie.
Cum ? Foarte simplu.
1. Procurăm ghivecele potrivite, în sensul concordanței artistice cu spațiul în care le așezăm iar dimensiunile în raport cu necesitățile plantei (unele dezvoltă rădăcini mai mari).
2. Alocăm o zonă de amplasare cu lumină naturală și fără variații mari de temperatură.
3. Stabilim ierburile aromatice pe care le dorim în propria minigrădină, ținând cont de specificul fiecărui soi. E indicat să le alegem pe cele nepretențioase și tradiționale, cu șanse mari de creștere în ghiveci, în spații închise: pătrunjel, mentă, busuioc, cimbru, oregano, rozmarin, mărar.
4. Cumpăram plăntuțele
Obținem astfel un dublu avantaj, practic și estetic: condimente la îndemână, proaspete, naturale și gratuite, dar și un loc verde, personalizat cu plante aromate și foliaj frumos.
Comentarii
Trimiteți un comentariu